Briefs, boxer och trunks – Vi reder ut begreppen

|2/12, 2020

Briefs, boxer och trunks – Vi reder ut begreppen

Briefs

En klassisk modell som även kallas Y-front då den är formad som ett Y. Briefs har en tight passform som ger ett bra stöd och har inga ben som kan åka upp. Denna modell passar bra under tighta plagg, om du har ett stillasittande jobb då du slipper kalsonger där benen åker upp och kan ge skav och även vid träning då det håller paketet på plats och erbjuder obehindrad rörelse. Briefs har fått ett uppsving de senaste åren då fler har insett fördelarna med denna modell, många märken har utökat sitt sortiment med briefs och även utvecklat och gjort den lite mer modern. Här hittar ni vårt utbud av briefs.

Boxer

Denna modell är väl den de flesta tänker på först när de hör ordet kalsonger, från början var denna modell lössittande men har utvecklats med åren och finns nu i olika varianter. Den lössittande modellen kallas oftast Woven, den kännetecknas av sin lösa passform och gylfen som oftast försluts med små knappar. Är ett väldigt populärt sovplagg. Boxer/Boxer Brief har en tight passform med längre ben, den skyddar dina lår att gå emot varandra som kan skapa irritation och klåda. Modellen finns i olika längder, så där kan man testa sig fram för att hitta just sin favoritlängd.

Trunks

Trunk har samma passform som Boxer/Boxer Brief men benen är kortare. Denna modell passar under tighta byxor och här kan du kolla in vårt sortiment med trunks.

Att välja modell

Att tänka på när man väljer modell är att ett par i 100% bomull töjer sig, ju mer elastan produkten har ju längre håller passformen. Kan vara bra att tänka på då benen på kalsonger gärna vill rulla upp och kan då ge skav. Kalsonger i mikrofiber håller passformen längre än vad ett par i bomull gör. Så vill ni ha kalsonger med ben men tycker det är besvärligt att de rullar upp så kan jag absolut rekommendera ett par i mikrofiber