Bred eller smal resår på kalsonger

|2/12, 2020

Bred eller smal resår på kalsonger

Kalsonger kommer i tusentals och åter tusentals varianter och självklart är det viktigt att du känner dig bekväm i dina. Det är ett flertal olika parametrar som avgör om ett par nyköpta kalsonger är de första du tar efter tvätt eller om de hamnar underst i kalsonglådan. Det kan vara svårt att veta vad du ska kika på men en av de sakerna är hur bred eller smal resåren är.

Resåren är alltså den översta delen av kalsongen som får dem att sitta på plats med någon form av elastiskt material. Ofta står märkets namn på resåren. Det skiljer mellan märken och modeller hur bred eller smal resåren är. Resteröds har till exempel traditionellt bred resår medan till exempel Björn Borgs kalsonger har kommit i flera olika varianter under åren men där trenden varit bort från de allra bredaste.

Vad man gillar är självklart individuellt. Dels beroende på vad man tycker är skönast och inte minst vad man tycker är snyggast. Men det finns en generell tumregel som vår erfarenhet säger oss.

Generellt brukar de som har en viss övervikt kring magen föredra smalare resår. Det beror helt enkelt på att ett bredare resår lätt viker sig neråt eller trycker på magen på de personerna. De flesta normalviktiga personer märker ingen egentlig skillnad och då är det främst utan upp till tycke och smak.

Om du aldrig har reflekterat över resåren tidigare tycker jag att du ska ta dig en titt på några av dina favoritkalsonger och några av de du helst undviker i byrålådan och se om resåren skiljer mellan modellerna. Ser du ett mönster där vet du vad du ska köpa nästa gång!